piatok 25. marca 2016

Cuketový VEGAN koláč s arašidovým maslom a čučoriedkami





Ahoj! Po dlhšej pauze sa opäť hlásim a to rovno s výborným koláčikom. :) Je jednoduchý na prípravu, zdravý a dokonca aj veľmi chutný. Tento koláčik je výborná varianta  zdravých raňajok.
Opisovať jeho chuť netreba, rovno ho treba upiecť a vyskúšať! :)

Budeme potrebovať :

  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 zrelé banány
  • 1 a 1/2 šálky jemných ovsených vločiek
  • škorica
  • cukor z kokosových kvetov - podľa chuti
  • 1 balík mrazených čučoriedok 
  • 2 odmerky proteinu ( nemusí byť použitý )
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka
  • 1 kypriaci prášok
  •  2 polievkové lyžice arašidového masla
  • sójový (alebo iný vegan jogurt ) , najlepšie čučoriedkový




Postup : 

Cukety umyjeme a nahrubo nastrúhame aj zo šupkou. Pridáme roztlačené banány, vločky, ktoré sme na pol hodiny namočili do mlieka aby zmäkli, proteín, kypriaci prášok, arašidové maslo,cukor, škoricu a všetko spolu dôkladne premiešame.
Zmes môžeme aj rozmixovať ručným mixérom aby koláčik mal jemnejšiu konzistenciu. Do pripravenej zmesi vmiešame 3/4 balíčku čučoriedok a opäť premiešame.
Následne zmes prelejeme do pripravenej formy, ja som použila tortovú guľatú.
Koláčik ozdobíme zvyšnými čučoriedkami a dáme do vopred vyhriatej rúry .
Pečieme cca 45-50 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Koláčik na záver polejeme jogurtom a môžeme ešte posypať kokosovým cukrom.
A na záver zostáva už iba pustiť sa do tejto dobroty a užiť si zdravé mlsanie bez výčitiek. :)
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára